A   P   E   L

 

către toţi cei care iubesc trandafirii

 

 

Înfiinţarea, cu peste 20 de ani în urmă, a Asociaţiei Amicii Rozelor din România cred că a fost un eveniment care a conectat România şi fanii de trandafiri din această ţară, mai aproape de mişcarea mondială a trandafirului care numără azi 41 de societăţi naţionale cu un total de peste 100.000 de membri.

Asociaţia noastră, cu un număr aproximativ de 1700 de membri, este considerată ca o asociaţie de mărime mijlocie printre ţările membre ale Federaţiei Mondiale a Societăţilor de Roze. În această calitate noi jucăm un rol important în mişcarea mondială a rozelor deoarece din 1994 încoace am luat parte la toate congresele Federaţiei şi la unele conferinţe regionale.

Pe plan naţional, asociaţia este organizată pe filiale, din care în momentul de faţă avem 15, mai ales în judeţele transilvane, dar intenţia noastră este de a înfiinţa filiale şi în judeţele în care momentan nu avem filiale. Pentru a putea înfiinţa o filială este nevoie de cel puţin 20 de membri într-un judeţ, ori la noi în 23 de judeţe numărul de membri nu atinge încă acest prag.

Din acest motiv este necesar să mărim numărul de membri în toată ţara pentru a deveni mai puternici din punct de vedere economic şi să nu depindem de nimeni şi de nimic. În momentul de faţă asociaţia are fonduri aproape suficiente, dar mai depindem de sponsori şi de donatori, care dacă nu ar fi, existenţa noastră ar fi în pericol.

Fac un apel la toţi membri noştri să încerce să recruteze, din cercul de cunoştinţe, prieteni care iubesc trandafirii să ni se alăture, să devină membri ai asociaţiei.

Cei care devin membri au multe avantaje:

-         primesc o revistă de bună calitate, de două ori pe an;

-         pot intra gratuit la toate acţiunile organizate de asociaţie;

-         sunt informaţi prin revistă sau la cerere despre noutăţile din lumea rozelor;

-         pot fi ajutaţi în procurarea de material săditor din soiuri noi şi interesante;

-         pot lua parte la excursiile organizate de asociaţie cu ocazia congreselor din alte        ţări;

-         pot imprumuta de la asociaţie material documentar din alte ţări;

-         pot fi consiliaţi în probleme legate de cultura trandafirilor şi multe altele.

Toate aceste avantaje se pot realiza printr-o cotizaţie modestă de numai 20 lei/an. De aici în colo decizia este în mâna Dv. Noi vă aşteptăm cu mult drag.

 

Dr. ing. Ştefan WAGNER, Preşedinte onorific